קרוב לשבע שנים באתר "צורה" ועדיין היד (עם העט) נטויה.
נשוי ואב לשתי בנות.
עוסק בכתיבה בתור תחביב ובתור עורך ספרותי ורעיוני
לאחרונה יצא ספרי "מיתר סמוי"
[ליצירה]
רעיון מעניין. זה ממש קורה כשמישהו חודר אל המרחב שלך . מישהו לא סימפתי ומשתלט לך ומתרחב על חשבונך
[ליצירה]
[ליצירה]
ממש ממש יצירת מופת !
כתאנה ורימון במדבר ישימון ;-)
ענגה לחיכי כרימון ותאנה וכל שאר המינים
נישאה ברוח אלי מדבר
קדמה פעמיה אלי הר
נשאה שירתה ברמה
הביעה תפילתה מעומק :-)
[ליצירה]
הנה לך - מתוך אתר יהודי תימן, על הנכבה של יהודי עדן:
סמוך לחלוקת א"י על פי החלטת האו"ם החלו שידורי תעמולה פרועים נגד היהודים שהגיעו ממצרים ואישרו את איומו של נציג מצרים באו"ם לפגוע ביהודים בתגובה על תוכנית החלוקה, כפי שאמר זאת בגלוי כמה ימים לפני תוכנית החלוקה:
"אם האו"ם יאמץ את תוכנית החלוקה, מיליון יהודים שחיים בארצות ערב יעמדו בפני סכנת קיום ".
ואמנם בו זמנית החלו פרעות ביהודים בכל הארצות הערביות.
ההסתה התנהלה ברדיו, ברמקולים, במקומות התכנסות פומביים ובמסגדים, וכל ההנהגה עודדה את הערבים לפגוע ביהודים. שמועות הופצו כאילו יהודים הרגו ערבים. התוצאה של הסתה זו לא אחרה לבוא.
ב- 2.12.47 נערך טבח ביהודים.
82 יהודים נרצחו ו-76 נפצעו, 170 חנויות נבוזו, 106 חנויות נבוזו חלקית, 4 בתי כנסת נשרפו כליל ו- 220 בתים הועלו באש.
פרעות ברחוב הראשי של הרובע היהודי בעדן 3 בדצמבר 1947
ב-2 בדצמבר 1947 בעקבות החלטת האו"ם על הקמת מדינת ישראל,הותקף הרובע היהודי בעדן ע"י מוסלמים.יהודים רבים נהרגו ונפצעו ובנינים עלו באש.
[ליצירה]
איך אחזה בך תעוזת קרב
כשברחת כמו ארנב!
המסלול כמטוס סילון מזהיר
בו ברחת במירוץ מהיר.
את שלי הותרת בהינף
להילחם בקרב מאסף
שתעשה את העבודה המלוכלכה
וגם תארגן מהפכה.
בושו תבושו
שלי ושמואל הנאהבים
אתם לא תושיעו את הסובבים!
[ליצירה]
תרבות הפנאי בהיבט שירי חדש ומפתיע, השיר עצמו הוא עיטור המקושט במילים יפות ובקומפוזיציה מעניינת
בטרם (המילה הראשונה) פותחת כמו בראשית בתורה, בטרם אור ראשון, ב' פותחת שיר בפותחה את שער השירה לפני הקורא.
ואז באה השורה "קרן אור ראשונה מעל העיירה" ואני מדמיין לעצמי קרן אור זוחלת מלמעלה על בתי שיכון של עיירה יחד עם גגות רעפים וצובעת אותם באור ראשון של איילת השחר, אני מדמיין לעצמי את אותו אדם קם בבוקר, פוקח את עיניו ומזדרז לסידורי הבוקר הסטנדרטים של כל אדם.
אחר כך הוא רוכב על אופניו בכיוון האמור להיות מנוגד והפוך לכיוון השמש, בעצם אל השקיעה שעתידה להיות שם עוד חצי יום.
שם יש את הקטע של איסוף האבנים ואחר כך אנו עוברים הישר אל החדר, ללא שהות, בלי לדעת איך חזר אל ביתו.
הוא בורא בעצמו "ידיו מסתתות חיים חדשים" בהתאם למילה שהופיעה ראשונה "בטרם" הוא עושה משהו ומשתף עצמו בבריאה, כפי שקרן שמש ראשונה משתפת עצמה במעשה בראשית שחוזר על עצמו כל בוקר.
[ליצירה]
תגובות