אחכה לגאולה והדרור
המבריחים את השחור
ללא יראה ומגור
אחכה יום אחד
ואף עדי עד
אחכה עד תכהינה עיני
עד ייבשו דמעותיי
עד ילבין שערי
לא אירא ולא אפחד
כי בלב בוטח ומעודד
אשען על צורי עדי עד.
15-1-01
קרוב לשבע שנים באתר "צורה" ועדיין היד (עם העט) נטויה.
נשוי ואב לשתי בנות.
עוסק בכתיבה בתור תחביב ובתור עורך ספרותי ורעיוני
לאחרונה יצא ספרי "מיתר סמוי"
[ליצירה]
ברוח בדם נפדה את פלסטין
ברחוב, בכיכר נזעק פלסטין.
אנחנו צעירים יהודים
המוכנים להמיר דעתנו
לשנוא את עמנו
אך לאהוב את עצמנו.
נוותר על כל מטר רץ
מהירדן ועד חיפה והמפרץ
בנותינו יקריבו הבתולים
למען שהידי החללים
יטפסו עימם לגן העדן
או שיקפצו ממרפסת אדן
אבל אנחנו נשמור הממון
בכספות שוויץ שבארמון,
את הוילות כבר קנינו הו היי
מי בסידני ומי באל איי... :-)
[ליצירה]
שירתה של הבודדת. יש כאן שמץ של כתיבה מוזרה:
"בין ארבע גברים כורעת על ארבע" אפשר להבין מזה שחייך נקרעים בין ארבע גברים, או שמא היו לך מערכות יחסים עם ארבעה גברים במהלך חייך. את כורעת על ארבע אולי מחפשת את העבר?
"הולכת מדירה לדירה
מגבר אחד לשני"
אולי את תרה את העבר. מחפשת את היחיד ההוא שעזבת והקשר איתו התפספס.
נוזלים- נוזלי ים העבר המתערבבים האחד בשני ויוצרים במכחול את השיר הנבנה..
או- שאולי מערכות היחסים האלו מתרחשות בהווה הנתון ואז יש בכתיבתך שמץ של שירה אירוטית משהו ואף מעבר לכך.
[ליצירה]
כדאי שתקראו את זה:
(מתוך מחסום)
נחקר בשב"כ בעקבות פרסום שיר
משורר המחאה שמואל ירושלמי זומן לחקירת שב"כ בעקבות פרסום שיר הקורא לשחרורה של טלי פחימה
מאת: אמיר הלל, 2004-12-28
משורר המחאה שמואל ירושלמי, תושב באר-שבע, זומן לחקירת שב"כ בעקבות פרסום שיר הקורא לשחרורה של טלי פחימה ושירי מחאה נוספים שפירסם באתרי אינטרנט.
חקירתו של ירושלמי התקיימה ביום חמישי שעבר במשרדי יחידת הבילוש של משטרת מרחב הנגב בבאר-שבע, בידי שני חוקרי שב"כ שלדבריהם הגיעו במיוחד מתל אביב כדי לחוקרו. במשך כשעתיים ניסו החוקרים ספק לאיים עליו ספק להפחידו – בעקבות שיריו הפוליטיים.
לפני תחילת החקירה ערך אחד החוקרים חיפוש קפדני ומכאיב על גופו של ירושלמי. "ממש חיפוש מדוקדק, כאילו שאני מחבל פוטנציאלי שהולך להתפוצץ," אומר ירושלמי. בסיום החיפוש החלה החקירה עצמה, ובמהלכה נשאל ירושלמי על קשריו עם טלי פחימה ועל השיר שכתב והסיבות לפרסומו (ירושלמי השווה את פחימה לדרייפוס הישראלי). על כך השיב ירושלמי כי לאף אדם אין סמכות לומר למשורר על מה לכתוב והיכן לפרסם. חוקרי השב"כ אמרו לירושלמי כי הוא נמצא תחת מעקב זה כמה שנים רב, וכך גם פרסומיו באינטרנט.
חוקרי השב"כ, שאחד מהם הזדהה בשם "זיו" אך סרב להראות תעודה מזהה, טענו בפניו כי ארגוני טרור עלולים לנסות להחדיר באמצעותו חומרי נפץ לתחומי ישראל. על כך ענה ירושלמי: "אני עוסק בשירה ובדו-שיח לשלום, לא בחומרי נפץ." החוקרים דרשו ממנו שמות ופרטים של אנשים שעימם הוא נמצא בקשר, אך הוא סירב בתוקף לענות על שאלות מסוג זה. בעקבות סירובו איימו עליו החוקרים כי אם ייתפס בשטחי הרשות הפלסטינית ייעצר מיד ויועבר למתקן חקירות של השב"כ. כן הודיעו לו כי מעתה והלאה הוא כלול ברשימת פעילי השמאל הישראלים שבעת יציאתם את גבולות המדינה חייבים לעבור חיפוש ובדיקות מיוחדות בידי אנשי ביקורת גבולות.
"לפי מה שהם שאלו אותי אני מבין שהם ידעו עלי אפילו יותר ממה שאני יודע על עצמי," אומר ירושלמי. "הם אמרו שכבר שש-שבע שנים אני נמצא במעקב של השב"כ, כולל יציאות לחו"ל בעבר".
שמואל ירושלמי נולד לפני 32 שנה בברית המועצות לשעבר, והיגר לישראל ב-1988, בהיותו בן 16, מסיבות ציוניות. "בהתחלה הייתי מאוד ציוני והאמנתי בכל מה שקורה בישראל. חשבתי שזאת אחת המדינות הטובות והדמוקרטיות ביותר בעולם," הוא אומר. ירושלמי למד בישיבה של חב"ד בירושלים, "אבל אחרי שלוש-ארבע שנים קיבלתי קצת שכל והתחלתי להבין שכל מה שחשבתי זה לא בדיוק כך – שהמצב הרבה יותר חמור והרבה יותר מורכב," הוא מספר. זה היה בזמן חתימת הסכמי אוסלו. "התחלתי להבין שכל מה שדיברו על הערבים עד אז [עד אוסלו] לא היה נכון. פשוט ראיתי שרבין רוצה לעשות שלום מטעמים טקטיים ולא מאמונה שלמה שבאמת צריך להיות שלום עם הערבים," אומר ירושלמי. "לי באופן אישי לא אכפת שמדינת ישראל לא תהיה המדינה היהודית אלא תהפוך למדינת כל אזרחיה. אין לי שום בעיה עם זה ואני נלחם על זה. לפני כמה חודשים הגשתי לוועדת הסמלים של הממשלה הצעות לשינוי הימנון המדינה, למשל. אני פטריוט של הארץ, עובדה שאני רוצה לשנות את ההימנון – ורק פטריוט ירצה לעשות זאת. אבל הפטריוטיזם שלי הוא לא כמו של הציונים, שחושבים שזו מדינה ליהודים בלבד, אלא פטריוטיזם לכל תושבי הארץ – ואין לי כל בעיה שגם עובדים זרים יקבלו אזרחות ישראלית," הוא אומר.
מאז הפסיק להיות ציוני פירסם ירושלמי שירים רבים בעיתונות ובאינטרנט, בעברית, בערבית ובאנגלית (שיריו תורגמו בידי חבריו). את שיריו אפשר למצוא באתרים רבים של כל מדינות ערב, כולל מדינות המפרץ וסוריה.
לחוקרי השב"כ אמר ירושלמי כי איומיהם לא ירתיעו אותו מפעולותיו למען סיום הכיבוש ושלום בין העמים. "להפך, אני מתכוון להגביר את הפעילות שלי בעקבות החקירה הזאת. הם יכולים לחקור אותי כל יום, אני האדם האחרון שאפשר להפחיד אותו." עוד אמר כי עצם הזמנתו של משורר ישראלי לחקירה "ביטחונית" על תוכן שיריו וקיום מעקב הדוק של השב"כ על פרסומים ספרותיים ופוליטיים מהווים עדות מפחידה כי ישראל צועדת לקראת הפיכתה למדינת משטרה.
תגובות