[ליצירה]
יש לך שירים שהם בעצם שורות רהוטות עם משמעות שאין לה תכלית כל עוד הם באים לבדם
תאר לך שהיית יוצר תהליך שמביא את הקורא בהכרח לשיר הזה או כל שאר השורות שלך
הסוף היה התכלית השורה הייתה מקבלת משמעות ותכלית
ככה סתם היא עוד שורה שכל אחד רואה בה משהו יפה כשהוא מגיע אליה ממקומו שלו ונתקל בסוף במילים שלך כאשר המשמעות שלהם לא יכולה להיות ברורה לו כמו שהיא ברורה לך
זה לא אומר שכל אחד לא יראה דברים מפרספקטיבה שלו
אלא שהוא יראה דברים דרכו דרכך דרך השיר. זה מה שאתה צריך לשאוף אליו אני לא יודע אם אתה שואף אליו או לא אבל ניראה מהיצירות שלך בינתיים שלא
ניראה לי אבל שאני טועה
[ליצירה]
הרעיון מקורי ויפה אבל מרגיש גם מבוזבז
דברים שהם לא קשורים כל כך
פסיכולוגית שלי .
יושב על הספר ותואר ראשון ורגשות כאילו בסדר הרבנתי שזה פסיכולוג שמדברים עליו לא צריך להסביר לי
או קיי אז צריך לומר פסיכולוג אפשר להוריד מדברים אחרים
ודברים אחרים היו קצת פחות מתוחכמים לא ברמה של הרעיון של השיר
[ליצירה]
אין מטרה קצבית לשירה ואף אין לו קצב בכלל.
מטרה קצבית יכולה להיות בדומה לסיפורי קנטנברי קצב שנקרא כפעימות הלב שממחיש את ההתפעמות.
התבנית של השיר איננה אחידה ובת מטרה
הדימויים שבשיר אינם מגוונים במיוחד ומתפתלים בנסיונם לתאר תודעתך משום שהם לא מתאימים לשרעפים הספציפיים הללו ואת מוצאת את עצמך נצרכת להתפתל במקום לזרום בתיאור מטאפורי.
וגם אם היה לך את כל זה והיית מוכיחה מצויינות ספרותית עדיין היה נשאר החסך הקוגנטיבי.
חוסר העמקה במושג ענווה.
תחשבי על זה -
הרי אם את טוענת שאינך מסוגלת לתפוס את השם.
כיצד את יכולה לבקש ממנו דבר.
האם יתכן לבקש דבר ממי שאינך יודע מי הוא
אם כן אז ממי אתה מבקש
לבקש זה תמיד ממישהו
מקסימום אפשר לומר שכמו בתהילים אין כאן בקשה אמיתית אלא גילוי של צרכים עמוקים של אדם.
בכל מקרה זה רק כמה נקודות.
[ליצירה]
קשה לי לחשוב - היכן ניתן למקם את הקטע, ארוך מדי, בלי צורה מובנת והגיון תבניתי, לא מתאים לשיר, ואם תכניס את זה לספר זה יראה ארוך ומלאכותי מדי.
ובתור קטע עצמאי ומהודר בזרימה ובעומק כלשהו - ניראה לי שהרעיון מפספס את המטרה, קצת קיצ'י מזכיר לי את שיר הסטיקרים שדווקא אהבתי.
[ליצירה]
רק חבל שכבר שרו אותו
זה ניראה כמו כמה משפטים "ידועים" אסופים
בלי לחשוב על הקשר המבני שלהם אלא רק בפיטיות התיאורית של ההרגשה
כשגם לא ניראה כי הכותב מזדהה איתם לחלוטין