ידיו נשלחות אל עבריו
הולם, יוזם, משקיע
כאן הוא סגור על עצמו
יודע בדיוק מה לעשות.
אכן, קול כולם נשמע,
אך הוא,
הוא מעליהם
בענווה.
במקום הטבעי שלו,
יושב על כס מלכותו
מכתיב את הקצב
שולט.
אלישיב והתופים.
[ליצירה]
טל,
א. ישראל מוסר שאצלו.
הרב קוק אומר (בהיכנשהו) שהתורה מתאימה לטבע האנושי במאה אחוז. אלא שחטא האדם הראשון, והחטאים שהאדם מבצע במהלך חייו, שינו ומשנים את טבעו ל: "עיר פרא האדם בהוולדו", ולכן נראה לנו שהתורה לא מתאימה לטבעיות של חיינו. עוד מוסיף הרב באותו מקום (נראה לי..) שכשנחזור לטבע האמיתי שלנו (הוא קורא לזה הטבע הישראלי) אז ממילא הטבעיות שלנו תהיה התורה. כמו אדם הראשון, הרי הקב"ה לא ציווה את אדם הראשון שום דבר, פשוט זה היה ט ב ו ע ב ג ו פ ו ! טבוע בנשמתו! טבוע באופיו!
כמובן, אפשר להגיד: "זו דעתך, אני חושב אחרת" אבל לא השגנו בזה כלום.. תחשבו על זה בצורה א-מ-י-ת-י-ת.
ב. זה בדיוק מה שהוא אמר.. שיש דברים שלא צריך להעלות לדיון בסדר היום. תקני אותי אם אני טועה.
ג. לא מבין בזה.
[ליצירה]
אוי, את לא יודעת כמה אהבתי..
מצד אחד, יש בקטע נימה של מרירות עצובה, אבל מצד שני, כתוב ברוח טובה, בהומור.
ממש אהבתי..
מוות זה אחלה נושא!
והכי טוב, הולך מוות עם הומור.
[ליצירה]
אוהו..
אמנם הכשרון ממני רחוק
אך דבר נורא כזה לא אדחוק
קץ מגולה, כפשוטו ממש
היש יהודי אשר איננו נרגש?
אבוי, הרשע בביתי משתלט
אותי מהמחשב הולך הוא לפלט
אקווה שעוד יבוא ההמשך בעתיד הלא-רחוק
ועד אז, היו שלום, שומרי הסדר והחוק.
[ליצירה]
רן,
בקשר לרב ה"אורתודוקסי" הנ"ל...
אשמח אם תתן פרטים מדוייקים יותר, כי זה בפירוש הטעיית הציבור.
עוד יחשבו שבאמת יש רב אורתודוקסי שמתיר את זה.
לא הייתי מגזים אם הייתי אומר שזה |הדגש| שקר גס |סדגש|.
[ליצירה]
טויב,
אסביר.
בסיפא דברייתא, תנא: "ואולי". ומכלל דאיכא מידי אחריניה דכתיבי בהו: "ואולי", הוקשה סיפא דברייתא להתם.
----
תלמוד בבלי מסכת חגיגה דף ד עמוד ב
רבי אמי כי מטי להאי קרא בכי: " יתן בעפר פיהו אולי יש תקוה" אמר: כולי האי - ואולי? רבי אמי כי מטי להאי קרא בכי: "בקשו צדק בקשו ענוה אולי תסתרו ביום אף ה'" אמר: כולי האי - ואולי? רבי אסי, כי מטי להאי קרא בכי: "שנאו רע ואהבו טוב והציגו בשער משפט אולי יחנן ה' [אלהי] צבאות" כולי האי - ואולי?
-----
הו, הגמרא..
תגובות