[ליצירה]
-
האמת, זה בכלל המצאה של אבא שלי מהשבת האחרונה, בלי כוונה. הוא ניסה לומר שאין סיכוי שההונדה הזאת תעבוד, ולא הבנתי למה הוא מדבר על מכוניות בשבת עד שהוא התחיל למלמל משהו על ערפאת..
[ליצירה]
-
גברת מית ומר אייקון, אני לא חושב שכל כך הבנתם את כוונת הכותב. הכותב רן לא בא לשתף אותנו בסטייה, הוא בא להעביר ביקורת על אותם אנשים שנכנעים ליצרם, אומללים ומאמללים, בין אם בנות זוגם יודעות על מעלליהם בין אם לוא.
השימוש בגוף ראשון בקטע בא להציג את הדמות לא כמפלצת, אלא כבן אנוש חוטא ומעוות שלא שולט בעצמו וגורם סבל לאשתו, מה שמופיע בשורת הסיום.
[ליצירה]
מאורה (ואחרים)
כוונתי ב"חזרה בתשובה" כאן היא לא לשבת שלוש שנים בישיבה וללמוד תורה. ואתר זה לא אמור לעמוד בסטנדרטים של הלכה (מי שציינה וידוי על חטאים בין אדם למקום והיכן הוא אמור להעשות). כוונתי כאן היא שלא ברור מהשיר אם הכותב בא לספר לנו על סטיותיו או על חיבוטי נפשו וחרטתו. אם מדובר על אפשרות א', אז המסקנה די ברורה, לאור מקרי הצנזורה מהעבר.
[ליצירה]
-
שמואל, זה לא חוכמה. גם אני נחשב למשורר הבכיר ביותר מבין אלו שכותבים בין 12 בלילה ל-12 וחמש דקות, עם עין אחת עצומה, יד שמאל מאחורי הגב, משקפי שמש אדומים ומקטרת ירוקה בפה.
בקיצור, זה לא חוכמה להיות בכיר במגזר שלך כשיש רק עוד 7 אנשים בעולם ששייכים לאותה קבוצה....
אם היית כזה בכיר לא היית חוזר על שגיאות הפיסוק שלך בכל יצירה ויצירה, היית מחדש משהו ויוצר דברים מקוריים ולא הערות פוליטיות חסרות מעוף שבסופן סימני קריאה.
אבל מי אני לעומתך, הרי כתבת לי שאף אחד לא יכול ללמד את שמואל ירושלמי כי רק הוא יודע מה נכון.
לא הייתי כותב את כל זה אלמלא השחצנות שבהערתך פה.
(ו-לומשנה, למה לשבור לי את המסך?)
תגובות