הכותרת אמורה להיות 'מה אתה עושה פה?', אבל האתר החליט שהיצירה צריכה להיקרא '1', ואם אני אתקן את הכותרת התמונה תיעלם, אז שיהיה '1'.
ההילה היא בגלל שצילמתי אותו בערב והשמש מאחוריו.
אהבתי את ההילה שמסביב.
גם הקומפוזיציה- כמעט מושלמת.
השפן היה צריך להיות טיפה יותר שמאלה כדי שיהיה ממש טוב- על אחד מקוי השלישים. איך שהוא נמצא עכשיו הוא בין השליש לאמצע התמונה וזה קצת מעצבן את העין...
הרקע מאחורה יצא אאוט-אוף-פוקוס וזה יפה ומדגיש את השפן הקטן...
[ליצירה]
הכותרת אמורה להיות 'מה אתה עושה פה?', אבל האתר החליט שהיצירה צריכה להיקרא '1', ואם אני אתקן את הכותרת התמונה תיעלם, אז שיהיה '1'.
ההילה היא בגלל שצילמתי אותו בערב והשמש מאחוריו.
[ליצירה]
באמת הגיע הזמן
שיר זורם ופשוט, כמו שהאמת אמורה להיות
את קצת חוזרת על עצמך - תביט לעצמך בעיניים, להביט בעצמך, למצוא בפנים אותך.
מה זה 'תשחר'? (בבית הראשון) אולי התכוונת ל'תשתחרר'?
נראה לי שעדיף בסגנון כזה להקפיד על צורת ציווי - 'הבט לעצמך בעיניים', 'היה כנה'.
לא 'מבריאים את הפצעים', מבריאים מפצעים או מרפאים פצעים.
'למצוא בפנים אותך' נשמע קצת עקום. אולי 'למצוא בפנים את עצמך'?
'לזרום שקוף, אמיתי, אחר' - למה 'אחר'? זה ההיפך מ'עצמך'.
'גם אם זה כרוך בשגעון' - קצת ארוך מדי יחסית לשורה שלפניו. אולי אפשר 'אפילו לשיגעון'.
מצא חן בעיני שאת קושרת את האמת לשגעון. יש באמת טירוף בהיחשפות מלאה.
מועדים לשמחה
[ליצירה]
המממ...
בשביל לתת רעיונות לסיפורים יש פורום סדנאות כתיבה. כשמפרסמים סיפור עדיף שהוא יהיה יותר מרעיון.
אין לי רעיון לסיום, אבל רעיון קטן בשביל לפתח את הסיפור - במקום שגולדה תשאל לאיזו מפלגה הן הצביעו, הן יסבירו לה איך הם זימנו אותה בטעות - הן יראו לה מטבע עם ציור של גולדה, ואז גולדה תתחיל 'להתנפח' ולהשוויץ שיש מטבע עם תמונה שלה. כדי לייבש אותה הן ינסו להזכיר לה שהיא מתה, ויגידו לה שזמנה עבר והיא צריכה ללכת, אבל היא תתעקש להישאר עד שיקנו לה סיגריות במטבע עם הציור שלה.
(יצא לי טיפשי, לא נורא)
[ליצירה]
ציניצחון!
פתיחה מרגשת, סיום מבדר, וחריזה מצחיקה כל הדרך. (ואפילו משלון מוסרי אם מתעקשים לנתח)
יש כמה שורות שהארכת בשביל לחרוז, 'אמר וירה ציניות של משורר בינוני' למשל, (אולי 'והתיך את המישור לרפש טובעני'? לא חייבים לכתוב 'אמר')
אהבתי את הסיום, ובכלל
[ליצירה]
אנפות בים? הן מסתובבות בעיקר ליד נחלים ואגמים, או בשדות, מאחורי הטרקטורים.
כשמעוותים את השיר בשביל לשלב בו משחקי מילים זה פוגם. עדיף לוותר על משחקי המילים בשביל השיר, או על השיר בשביל משחקי המילים.
למשל - האנפות לא מתאימות, למרות שהשם שלהן דומה ל'נואפות'. גם בגלל שהן לא קרבות לחוף, וגם בגלל שהן לא נודדות. ומי בכלל מחכה לאנפות? (חוץ מהגוזלים שלהם, אבל הם לא נחשבים, הם אנפות קטנות בעצמן).
אם היית ממשיכה את המשחק - נואפות, אנפות, אפנה, אופנה, (אפונה?), נפלאות... המילים היו מתאימות יותר. (אבל אז זה היה פחות שיר)
למה לנקד?
תגובות