הכותרת אמורה להיות 'מה אתה עושה פה?', אבל האתר החליט שהיצירה צריכה להיקרא '1', ואם אני אתקן את הכותרת התמונה תיעלם, אז שיהיה '1'.
ההילה היא בגלל שצילמתי אותו בערב והשמש מאחוריו.
אהבתי את ההילה שמסביב.
גם הקומפוזיציה- כמעט מושלמת.
השפן היה צריך להיות טיפה יותר שמאלה כדי שיהיה ממש טוב- על אחד מקוי השלישים. איך שהוא נמצא עכשיו הוא בין השליש לאמצע התמונה וזה קצת מעצבן את העין...
הרקע מאחורה יצא אאוט-אוף-פוקוס וזה יפה ומדגיש את השפן הקטן...
[ליצירה]
הכותרת אמורה להיות 'מה אתה עושה פה?', אבל האתר החליט שהיצירה צריכה להיקרא '1', ואם אני אתקן את הכותרת התמונה תיעלם, אז שיהיה '1'.
[ליצירה]
אה?
שזרת כמה הרהורים, עצרת באמצע, וחזרת הביתה. איפה הסיום?
איך הצלחת להתבדר כל כך בקטע קצר כזה? ולמה? אתה יכול להוסיף עוד פסקה אחת, לשזור בה את הקצוות המשוחררים, ולהפוך את הסלט הזה ליצירה מעניינת.
בהצלחה
[ליצירה]
טוב, לסיפור כזה מגיעה תגובה מעניינת יותר.
שבע שנים חלפו על יגאל, גדושות במקומות, דמויות, רעיונות, חיוכים ודמעות לרוב. כל אלה מתרכזים סביב שתי בעיות - יגאל מחפש הכרה, יגאל לא מתפשר. כל הצלחה, כל כשלון, נובעים מהצירוף המעיק הזה.
ככל שהתפתח הקשר על הרב דמשיץ התגלתה בעיה חדשה - יגאל מחפש על מי לסמוך, קשה לו לסמוך על עצמו. הבעיה הזו נשמעה 'לא מתאימה', בגלל הגישה הפסקנית שלו לאורך כל הסיפור. הכל ברור לו והוא תמיד צודק, לא משנה בכמה קירות הוא צריך להתנגש בגלל זה. אבל אלימלך הצליח לשלב את הבעיה החדשה יפה. לפעמים יגאל מחפש את אישורו של הרב דמשיץ פשוט כי הוא צריך שמישהו 'יכיר בו', מישהו שהוא מעריך. ולפעמים הוא נהנה מגישתו של הרב דמשיץ שמאשר את בקורתו על הסובבים אותו.
וכך הסתיים הסיפור - יגאל מתאכזב גם ממשענתו האחרונה (צפוי, אמנם, אבל כתוב טוב), מחליט לסמוך על עצמו, וכך הוא מוצא גם הכרה וגם אוזן קשבת לביקורתו וגם, אולי, תקווה לאיזון.
לא קל להחזיק סיפור קצר באורך כזה, (37 פרקים סביב דמות אחת) ועוד לגרום לאנשים לקרוא אותו. אלימלך הצליח ליצור דמות אומללה ומשעשעת ולהקיף אותה במספיק צרות כדי להחיות את הסיפור עד שיאו. נראה לי שמגיעות לו מחיאות כפיים - () () () () () () ()
אגב - האם הרב דמשיץ התכוון לשגע אותו כדי שיתחיל לסמוך על עצמו ולחיות או שזה פשוט הסגנון המעצבן שלו?
[ליצירה]
תגובות