היתה לי בעיה רצינית עם הקצר הזה - מאחר וזה מה שהוא, בפשטות. 'קצר'.
זה מקטע, זה הבזק, זה פריים בודד. זו תמונה של מחשבה על מישהו או על משהו, שלא מעוגנת בשום דבר.
הקיטוע נובע לא רק מהצמצום במילים אלא גם מהאופן שבו השתמשת בהן: ברק החיים לא מתעמעם בהתחלה, טוב. לא נגעה בו יד מוכתמת - במי? בברק החיים, או במי שהקטע מדבר עליו? דמעותיו - של מי? עד כאן, תחבירית, הכל מוסב על הברק.
כיבסו כל נגע
כל חושך
וכל צל
זו מטאפורה, כמובן, כי הרי אין אפשרות לכבס נגעים או צללים או חושך. אבל פשוט לא הצלחתי להבין מה המשמעות שלה. או למה בחרת דווקא במילה הזאת.
אני חושבת שיש כאן עוד עבודה - להבהיר, להרחיב, למקד את המשפטים ככה שיהיה ברור על מי מדובר ומתי. בהצלחה.
[ליצירה]
היתה לי בעיה רצינית עם הקצר הזה - מאחר וזה מה שהוא, בפשטות. 'קצר'.
זה מקטע, זה הבזק, זה פריים בודד. זו תמונה של מחשבה על מישהו או על משהו, שלא מעוגנת בשום דבר.
הקיטוע נובע לא רק מהצמצום במילים אלא גם מהאופן שבו השתמשת בהן: ברק החיים לא מתעמעם בהתחלה, טוב. לא נגעה בו יד מוכתמת - במי? בברק החיים, או במי שהקטע מדבר עליו? דמעותיו - של מי? עד כאן, תחבירית, הכל מוסב על הברק.
כיבסו כל נגע
כל חושך
וכל צל
זו מטאפורה, כמובן, כי הרי אין אפשרות לכבס נגעים או צללים או חושך. אבל פשוט לא הצלחתי להבין מה המשמעות שלה. או למה בחרת דווקא במילה הזאת.
אני חושבת שיש כאן עוד עבודה - להבהיר, להרחיב, למקד את המשפטים ככה שיהיה ברור על מי מדובר ומתי. בהצלחה.
[ליצירה]
תודה שלהבת!
חן חן לך כנרת בטורקיז!
הארותייך מרגשות ומחממות את הלב!
עלייך נאמר "גדול הקורא יותר מן הכותב" (על משקל גדול העונה אמן יותר מן המברך, וכאן גם ענייה וגם ברכה...)
ניכר הלב הרגש והפתוח...
תודה תודה!
ואגב, אני שייך למין האי זוגי...
אבל "אומרים" שלכל זכר יש את גם את הצד הנקבי שלו כדוגמת המשפך,אז כיוונת למקום הזה...
תגובות