והייתי מחוללת את עצמי
והיית שואב אל תוכך
את הרוך והעדנה והעוז שבי
והיית רואה ללבב
והיית נושק לי קרן של אור
והייתי גואה בקרבי
וטווה לנו דורות של חיים
ופורה ונובעת
וגוהרת אליך
מתחת חופת הכוכבים
את מצליחה להעביר לקורא במילותיך חוויה עמוקה של תחושות כמו אהבה וקשר בצורה מורכבת וחיה מאד (אני מסתבך במלים שלי , קשה לי לתאר את ההנאה ולהגדיר אותה אך, זה באמת משהו מיוחד, שתפי אותנו יותר!
[ליצירה]
באמת מדהים.
את מצליחה להעביר לקורא במילותיך חוויה עמוקה של תחושות כמו אהבה וקשר בצורה מורכבת וחיה מאד (אני מסתבך במלים שלי , קשה לי לתאר את ההנאה ולהגדיר אותה אך, זה באמת משהו מיוחד, שתפי אותנו יותר!
[ליצירה]
מתבוננת יקרה,
תודה רבה על התגובה החמה.
קצת על השאלות- 'התהפכות המינים' אכן משמעותית לשיר אך למעשה היא שיקוף של המציאות שלנו בה אנו מברכים על הנרות לסירוגין.. והנר עליו אנו מתפללים שיכבה הרבה אחרינו הוא הנר של בתנו היקרה..
מקווה שקצת פתחתי חלק מהשיר.. אם תרצי אולי אוכל לשלוח לך עוד מחשבות מהרקע של השיר באישי
[ליצירה]
לגבי התהיות על ההקשר
השיר נכתב מתוך לימוד מסכת סוכה
אך בכל זמן אפשר לדעתי למצוא גם בחינות של אירועים חגים וזמנים אחרים..
לגבי התהיות על התוכן זה דורש קצת התבוננות..
כמו כל שיר..
[ליצירה]
שלום ילד,
איני יודעת מה בדיוק כתיבה 'אמורה להיות' אך עבורי היא משמשת פעמים רבות סוג של התמודדות עם חוויות חיים שונות.
מאחר וחוויות חיי אינן אוניברסליות מתברר שכך גם כתיבתי. שאלת הפרסום היא עניין נוסף ואחר אך נראה לי שדווקא בבמה זו בה מתאפשרת אינטרקציה עם הקורא ראיתי מקום לבטא בעזרתו את עצמי.
כמו כן, אמנם, אין זה מתפקידי להנהיר את השיר אך משום מה נראה לי שדווקא בשיר זה בסיס המבנה די ברור- על שלשה דברים נשים מתות בעת לידתן וכו' אך אם השיר נוגע/מובן/מעורר מחשבה (גם אם לא מובן לחלוטין) זה כמובן מותנה בשיפוט הקוראים .
בשמחות.
רבקה
תגובות