[ליצירה]
.
השיר חזק ומרשים מאד.את יוצרת ייחודית ומוכשרת מאד ואני רצה לקרוא כל שיר חדש שלך, ואף פעם לא מתאכזבת.כתיבה מיוחדת וזוית הסתכלות מקורית.במיוחד טובה לי השירה הנשית כל כך שלך, שנותנת פן עמוק ומיוחד לכל מיני חוויות נשיות יהודיות.
לגבי השיר הנוכחי: הסוף חזק מאד.אבל לא הבנתי בקטנותי את העניין של התהפכות המינים - מה זאת אומרת שהוא מברך על הנרות?של מי הנר שאנו מתפללים שיכבה?יש מצב להסברים קצרים או שזה לא לענין?אני אשמח בכל אופן...
[ליצירה]
מתבוננת יקרה,
תודה רבה על התגובה החמה.
קצת על השאלות- 'התהפכות המינים' אכן משמעותית לשיר אך למעשה היא שיקוף של המציאות שלנו בה אנו מברכים על הנרות לסירוגין.. והנר עליו אנו מתפללים שיכבה הרבה אחרינו הוא הנר של בתנו היקרה..
מקווה שקצת פתחתי חלק מהשיר.. אם תרצי אולי אוכל לשלוח לך עוד מחשבות מהרקע של השיר באישי
[ליצירה]
לא רק הרמב"ם...
:)
ובכל אופן, אני חושב שכתיבה אמורה להיות עניין יותר אוניברסלי, ולולי הכרתי את המציאות השבתית שלכם, גם אני הייתי אובד כמו מתבוננת.
[ליצירה]
שלום ילד,
איני יודעת מה בדיוק כתיבה 'אמורה להיות' אך עבורי היא משמשת פעמים רבות סוג של התמודדות עם חוויות חיים שונות.
מאחר וחוויות חיי אינן אוניברסליות מתברר שכך גם כתיבתי. שאלת הפרסום היא עניין נוסף ואחר אך נראה לי שדווקא בבמה זו בה מתאפשרת אינטרקציה עם הקורא ראיתי מקום לבטא בעזרתו את עצמי.
כמו כן, אמנם, אין זה מתפקידי להנהיר את השיר אך משום מה נראה לי שדווקא בשיר זה בסיס המבנה די ברור- על שלשה דברים נשים מתות בעת לידתן וכו' אך אם השיר נוגע/מובן/מעורר מחשבה (גם אם לא מובן לחלוטין) זה כמובן מותנה בשיפוט הקוראים .
בשמחות.
רבקה
[ליצירה]
"ואני על הצורות
הרמב"ם היה נחרד"
פתאום אני קולטת שקראתי את היצירה שלך כשהתפרסמה וסקרן אותי כל כך המשפט הזה
כבר קודם הייתי עסוקה מאוד בחומר וצורה אבל זה דחף אותי לחפש ולמצוא ולקרוא ביהדות דווקא
הגעתי, בין השאר, ל"מקור חיים" של רבי שלמה אבן גבירול. הוא אומר דברים מופלאים על החומר והצורה. החשיבה שלו יפה כל כך שלא תיאמן. ושונה מאוד מאוד מזו של הרמב"ם.
אם לא קראת, מומלץ בחום גדול.
איזה יופי את כותבת.
תודה לך שדחפת אותי בלי לדעת
[ליצירה]
יווו!
")
כיף לראות אותך מפרסמת שוב, וכיף כפליים לראות את פירות המפגש.
צריך לרכז את זה לדעתי בצורה בקפה או משו כזה, כדי שאנשים יראו ויגיעו למפגשים הבאים.
שבוע טוב ומועדים לשמחה.
[ליצירה]
לגבי התהיות על ההקשר
השיר נכתב מתוך לימוד מסכת סוכה
אך בכל זמן אפשר לדעתי למצוא גם בחינות של אירועים חגים וזמנים אחרים..
לגבי התהיות על התוכן זה דורש קצת התבוננות..
כמו כל שיר..
[ליצירה]
מתבוננת יקרה,
תודה רבה על התגובה החמה.
קצת על השאלות- 'התהפכות המינים' אכן משמעותית לשיר אך למעשה היא שיקוף של המציאות שלנו בה אנו מברכים על הנרות לסירוגין.. והנר עליו אנו מתפללים שיכבה הרבה אחרינו הוא הנר של בתנו היקרה..
מקווה שקצת פתחתי חלק מהשיר.. אם תרצי אולי אוכל לשלוח לך עוד מחשבות מהרקע של השיר באישי
[ליצירה]
שלום ילד,
איני יודעת מה בדיוק כתיבה 'אמורה להיות' אך עבורי היא משמשת פעמים רבות סוג של התמודדות עם חוויות חיים שונות.
מאחר וחוויות חיי אינן אוניברסליות מתברר שכך גם כתיבתי. שאלת הפרסום היא עניין נוסף ואחר אך נראה לי שדווקא בבמה זו בה מתאפשרת אינטרקציה עם הקורא ראיתי מקום לבטא בעזרתו את עצמי.
כמו כן, אמנם, אין זה מתפקידי להנהיר את השיר אך משום מה נראה לי שדווקא בשיר זה בסיס המבנה די ברור- על שלשה דברים נשים מתות בעת לידתן וכו' אך אם השיר נוגע/מובן/מעורר מחשבה (גם אם לא מובן לחלוטין) זה כמובן מותנה בשיפוט הקוראים .
בשמחות.
רבקה