מישהו משחק לי על הגב
מרגישה קצת נרדמת.
לא רוצה לדעת מי,
טוב לי ככה.
לפעמים קשה
למצוא את הטוב
בכל הרע הגדול
הזה.
לפעמים לא רוצה
לדעת את הכל
כדי שלא אטעה.
דיגידיגידיגי.
[ליצירה]
נחמד...
אם את חושבת שנחמד זה ל"יצירה" שלך...אז לא!
בסדר אני מודה היא נחמדה אבל....
נחמד לדעת שחשבת שאני סתם מתחנפת אליך ואומרת סתם שהשער שלך יפה...
נחמד לדעת שלא אהבת (אולי עדיין) את התספורת...
יכלת להגיד ולא לשקר לתרץ או איך שתקראי לזה את האמת ולהגיד שאת ממש לא אוהבת...
בכל אופן... לא נחמד אבל אני עדיין אחותך ואני מבינה ..
דני(ענבר).
[ליצירה]
אף אחד לא משקר כאן. דווקא כאן . כל אחד פורק את רגשותיו בדרך שהוא מוצא לנכון לפורקם. (וראו ערך : פוסט מודרניזם).
ואף אחד כאן לא אמר שמה שיש בשיר זה האידיאל מבחינת התורה. אנחנו לא התורה. אנחנו, לטוב ולרע, חיצוניים לתורה ולכן יש את הזכות למי שהוא רוצה לאמר מה שהוא רוצה כי הוא לא התורה!
כל אחד בוחר אם ללכת לפי דברי התורה וכו', אבל זה לא סותר שנעלה כאן יצירה שהיא לאו דווקא הולכת בכיוון חד סטרי עם התורה. זה שיר שמבטא קונפליקט שהוא באמת עמוק עם התורה וזה טוב להעלות יצירות כאלו, דווקא משום שיש אנשים שטוענים שכל דעה שמעלה לנו משהו ששנוי במחלוקת פנימית בתוך נפשו עם דברי התורה, היא שקר , יש צורך לכתוב את זה.
וכמו שאמרתי קודם, לכולנו יש קונפליקטים פנימיים בנוגע לדברי התורה, רק שמישהו בחר לשתף אותנו בזה, על אף שאנו לפעמים משקרים לעצמינו שאנחנו מסכימים במאה אחוז עם הכל בלב שלם. לפחות לותנת לא משקרת לעצמה בקשר לזה.
[ליצירה]
מזכיר לי את ילדותי הנשכחת... מכורה הייתי לקטנטנות והאמת, לא הבנתי מילה מהשירים ולא היה להם תרגום מכובד, אבל ידעתי אותם בעל פה... (כולל המבטא הארגנטינאי).
תודה, סגירת מעגל שכזו עכשיו שאני מבינה את המילים...
[ליצירה]
זה בדיוק מה שהרגשתי לפני כמעט שלוש שנים... לפני שסבא שלי נפטר... רק לא ידעתי לנסח את זה ככה כי עוד הייתי קטנה מדי... תודה שניסחת לי הרהור ישן. באמת תודה.