מתוך בקע צוקה
צמח ישועה רבה
כמו ניצן מגדם שורש
אשר נגדע באיבו
והוא עולה מעלה
כלפי רקיע תכלת
כמו עם העולה
מתוך אלפי אלפיו
הוא צועק בקול גדול
ועמו כל דורותיו
אבות ואמהות
אני כאן
קרוב לשבע שנים באתר "צורה" ועדיין היד (עם העט) נטויה.
נשוי ואב לשתי בנות.
עוסק בכתיבה בתור תחביב ובתור עורך ספרותי ורעיוני
לאחרונה יצא ספרי "מיתר סמוי"
[ליצירה]
תהום הנשייה. רבים מחוגי לימודי המזרח התיכון מקבלים מימון מערב הסעודית, רבים מארגוני השמאל כאן מקבלים מימון אירופי. זה לא סוד, זו לא עלילה
בן דרור ימיני כתב על כך רבות.
ומה הקשר בין סיוע כלכלי לאקדמיות, לחוגים הרצויים לבין תאוות הבצע של היהודים?
ג'יהאד אקדמי - בן דרור ימיני
כתבה מתאריך ה15/4/2008
מאז אמצע שנות התשעים תרמו קרנות מוסלמיות, ובעיקר מסעודיה, 233.5 מיליון לירות שטרלינג לשמונה אוניברסיטאות מובילות בבריטניה, וביניהן אוקספורד וקיימברידג'. מדובר בהשקעה החיצונית הגדולה ביותר באקדמיה הבריטית. כולם יודעים את זה, אבל כמעט אסור לדבר על זה. שהרי מדובר בחופש אקדמי. לא רק החופש ללמד כל רעיון מופרך, אלא גם לקבל כסף מכל גורם חשוך.
השאלה הרלוונטית היא, האם יש קשר בין רעיונות מסוימים, שזוכים לפריחה באקדמיה, לבין תרומות מסוימות, מהזן המפוקפק. אנשי האקדמיה, אלה שנהנים מהתרומות, ואלה שמלמדים, מספרים לנו כבר שנים שמה פתאום, אין שום קשר. שום כסף לא יכתיב להם איזה מרצים ילמדו ומה הם ילמדו. ממש כלום. הון משפיע רק על שלטון. לא על אנשי אקדמיה. הם הרי מלאכים.
עכשיו בא הילד הרע, פרופסור אנתוני גליס, שבדק את הקשר בין התרומות הענקיות, המרצים ותוכן הלימודים. המסקנות שלו הן כמובן הפוכות. מאז אמצע שנות התשעים, הוא מספר, הוקמו "מרכזים ללימודים איסלאמיים".
רובם , הפלא ופלא, במימון סעודי. מימון שלא הלך, כמובן, לתחומים חשובים יותר, כמו חקר התחממות כדור הארץ, או מרכזי פיתוח לתרופות נגד המלריה. בוודאי לא לחקר מחלות הסרטן או האיידס. אבל אנשי האקדמיה ימשיכו לטעון שאין שום קשר בין התרומות לתכנים. בוודאי שלא.
ומה קרה באותם מרכזי לימוד יוקרתיים, בחסות כסף סעודי? האם למדו שם על סכנת הווהאביזם לעולם בכלל, ולעולם המוסלמי בפרט? האם למדו שם על דיכוי האישה? האם למדו שם על מיליוני מוסלמים חפים מפשע שנטבחו בחסות האיסלאם הפוליטי? הצחקתם את הסעודים ואת האקדמאים.
מי אמר שלכסף אין ריח?
כדי שלא נחשוב שהבריטים אינם מאמינים בקשר בין הון לאידיאולוגיה, צריך לספר שלהון הזה היתה מטרה רשמית. מטרה פוליטית. הוא נועד, לפי דוברים בריטים, להתמודד עם הרדיקליזציה האיסלאמיסטית. זו שמתחוללת בחסות הרב-תרבותיות. זו שמאפשרת למסגדים להפוך למרכזי הטפה לטרור. אז מה עושים? נשלח את המוסלמים הצעירים בממלכה המאוחדת להרחיב את השכלתם, בקתדרות אקדמיות, וכך הם יהפכו למתונים. ולכן, ההון האיסלאמי התקבל בברכה. ובכלל, לכסף אין ריח. אין? לא בטוח.
לפי הדוח של פרופסור גליס, שכבר מתחיל להכות הדים בממלכה, התוצאה היתה הפוכה. ובעיקר מפחידה: מרכזי הלימוד הללו, בלב האוניברסיטאות המובילות, הפכו לחממות להפצת שנאה אנטי-מערבית. וכמובן, אי אפשר בלי ישראל. אז כן, הדוח מספר שזה הולך יחד. לא רק שנאת המערב. גם שנאת ישראל. הרדיקליזציה, שהיה צורך להיאבק בה, זכתה לטיפוח. "אם רק יימשך המצב הזה", מזהיר גליס, "אנו צפויים לכפייה עצמית של אפרטהייד מוסלמי בבריטניה".
בתגובה, מבהירים גם הגורמים הרשמיים וגם דוברי המוסדות האקדמיים, שלא רק ששום דבר לא ישתנה, אלא שהכספים ימשיכו לזרום. הממצאים החמורים בדוח של גליס לא יבלבלו אותם. הם זקוקים להון האדיר הזה, אולי, בין השאר, כדי לטפח עוד מחקרים על סכנות ההון היהודי על האקדמיה בעולם. באופן מעניין, מדובר באותן אוניברסיטאות שבהן התפתחו גם חממות שנאה לישראל, עם תמיכה גבוהה בחרם אקדמי על ישראל.
כמובן שאין קשר בין ההון הסעודי לשנאת ישראל, יאמרו חסידי חופש הביטוי האקדמי. בוודאי שאין. והם גם ידרשו את העמקת הקשרים עם סעודיה הנאורה, מעוז זכויות אדם בכלל ונשים בפרט, במקביל לדרישה להחרמת ישראל, על הפרת זכויות האדם. נאורים שכמותם.
תגובות