[ליצירה]
ממש מהמם אבל הלוואי והיה אמיתי...
מעולם לא שמעתי על מחבל שהתחרט בגלל ילדה קטנה....
חבל שאתה בונה לעצמך אשליות...
סוג של..."חלומות של אתמול..."
בשורות טובות והלוואי ולא נצטרך יותר לבכות...על מתים ממחבלים שלא חייכו אליהם הבוקר...
[ליצירה]
אני מצטערת שאינני רוצחת!
סליחה, חתלתול, הו, סליחה!
כל כך לא התכוונתי לאכזב אותך, בזה שאני לא מנסה לרצוח ילדים תמימים! בזה שאני נגד רצח חפים מפשע!
אם אני אלך לעשות פיגועים עכשיו זה יעזור? אני מקווה שזה לא מאוחר מידי, ועדיין יוכלו להגיד שבגללי הילדים המוסתים הללו גדלו ככה, כי הפחדתי אותם!
עזור לי, חתלתול, להפחיד אותם, מהר, כדי שהל יסתדר לפי התאוריות הכל כך אובייקטיביות שלך!!!
איפה אתה חושב שאתה חי?? תתעורר!!!!!!!!
אתה צריך (חס וחלילה!!!) שאחד החברים טובים שלך ירצח?
אבא?
אחות?
הגיע הזמן, שתתעורר, לפני שיהיה הרבה הרבה הרבה יותר מידי מאוחר.
[ליצירה]
טוב, אמנם שלחתי לדנדוש מסרישי בנושא, אבל בכל זאת אולי כדאי להגיב גם בפירוש:
אני בשום אופן לא מצדיק פיגועים, בשום צורה. אני גם לא חושב שאנחנו כובשים אכזריים שגזלו את אדמתם של הפלשתינאים האומללים.
אבל אני כן חושב שמדובר באנשים אומללים, ומה לעשות, מצטער שיש בי רחמים על אוכלוסיה שחיה בצפיפות, בערות, רעב ותחת מניפולציות של אנשי דת כביכול ואנשי שלטון רעי לב.
בעצם, אני לא מצטער.
[ליצירה]
טוב, תשמעו.
האנשים שמתחרטים, בסופו של דבר לא מפוצצים אנשים.
מה שבטוח, הם לא אנשים טובים, אני לא אמרתי דבר כזה. אבל - כן, גם לרוצחים יש לב, איילת - גם לנאצים היה לב. הם גם אנושיים, וזה הרי מה שמזעזע כל כך. שזה אנושי.
שיש אנשים שהולכים במטרה לרצוח.
החזקים נפשית - הם באמת עושים את זה. מתאבדים, ולוקחים איתם עוד הרבה אנשים.
אבל החלשים יותר - הם נתונים ללחץ. וכנראה שמההתחלה הוא לא היה שלם עם זה, לא יודעת - ככה אני קוראת אותו. הוא פחד. אולי פחד מההתמודדות עם החיים.
זאת עובדה, יש כאלה שמתחרטים.
אני אשתדל למצוא לכם אחד ב"ה.
[ליצירה]
לדנדוש ואיילת: אני מסיר את הכובע- במבצע לוגי מדהים הצלחתן להוכיח את טענתה של יהיה טוב ע"י הפרכתה. לא נעשה דבר כזה בתולדות הלוגיקה המודרנית, ככל הידוע לי.
אני מתכוון להגיד שבדיוק כמו שאתן מתייחסות לצד השני כמפלצות וחיות לא אנושיות, צמאות דם, חסרות כל זיק אנושי (ואני מודה, אמנם יש כאלה) כך בדיוק הם מסתכלים עליכן. מחנכים אותם שכל היהודים הם שטנים, מפלצות וצמאי דם, והאמת- בתור נער תמים ולא חכם במיוחד שגדל בצל טנקים ישראלים ברחוב שלו ומחסומים ורעב וסגרים- לא קשה להאמין בזה, אע"פ שבתמונה הכללית לא היתה לנו הרבה ברירה. אז נכון שהסיפור קצת קיצוני בתמימותו, אבל לדעתי אילו שני הצדדים (ואני בד"כ לא אוהב את הביטוי הזה, כי עדיין אני חושב שהצדק בצד 'שלי') היו מנסים להבין שבצד השני גם עומדים בני אדם- המצב שלנו היה יותר טוב. ואני מסיר את הכובע בפני 'יהיה טוב' שהשכילה לנסות ולראות את זה.
המלחמה בנאצים היתה מאד 'נוחה' מבחינה אידיאולוגית- היה ברור שהם הרעים המוחלטים ואנחנו הטובים. לדעתי להשוות את המצב אז למצב היום זה פופוליסטי במקרה הטוב ומסכל נסיונות לפתרון במקרה הרע.
[ליצירה]
תמימות היא לא מילה ליד מה שאמרת !!!
את ממש תמימה מי האכיל אותך בזה?!?
אני מצטערת שאני נשמעת מאוד ניבזית...
אבל איך אפשר להתייחס למי שחושבת ש"אנשים" הרוצחים גם נשים גם זקנים גם ילדים גם תינוקות גם נערים וכו....... יכולים להתחרט בגלל חיוך של ילדה???
האמנם?!? מה נראה לך שהם לא חושבים ויודעים מה הם הולכים לעשות לפני שהם מבצעים "פעולות " שכאלה? הם מודעים מאוד ואם לא אז מה יותר גרוע מלא להיות מודע!
אולי תגידי שגם רוצחים אחרים כמו הנאצים חיו בעולם שכזה?
אפטימיות הגדירה דנדוש!
את באמת מאמינה בכך???
הם רוצחים למען השם!!!
אפשר להיות פלורליסטים, אבל עד כמה?!
[ליצירה]
נו באמת, תעשי לי טובה!!
ממש נשמות נהורות שירדו לעולם ואיבדו את דרכם!
אולי צריך גם לרחם עליהם? על זה שהם איבדו את הדרך? שבגלל שהם לא מבינים את מהות החיים העמוקה הם בטעות רוצחים אותנו???
מזל שיש ילדות קטנות ומחייכות, שמביאות לעולם את הגאולה!
במילים אחרות?פשששש, איזה כיף שיש לנו אנשים טובים, רק צריך להראות להם ת'אור, וישר יחזרו לעבוד את השם.
[ליצירה]
הוא לא היה מחבל רשע ומרושע,
בעצם- הרוב של המחבלים המתאבדים הם לא כאלה. נחושים לעשות את זה בכל צורה, זה לחץ חברתי ענק, הרצון להתפרסם (כן, כן. גם אחרי המוות.), החיים של רובם דפוקים-- ואין להם את האומץ להתאבד, כמו רבים מאיתנו. בהתפוצצות בפיגוע הם מוצאים דרך קלה לצאת מהחיים בלי צורך ביתר-אומץ. יש להם סיבה טובה.
בעיקר הנערים.
ואכן, יש הרבה מחבלים שמתחרטים ומסגירים את עצמם למשטרה. לא יודעת מספר מדוייק, אבל זה לא אחד או שניים.
[ליצירה]
סתמית, קראת את 'גבעת ווטרשיפ'?
סתם הזכיר לי.
השיר יפה.
אחשוב עליו עוד, את זה אני יודעת.
את ההתחלה הבנתי, והזדהתי, אבל-- ריק של מלאות. צריך להקדיש לזה עוד כמה קריאות.
[ליצירה]
הו, זה אפשרי.
שיר מעולה, הרצון שמאחוריו קצת פחות,
יש שאומרים שזה לא בריא, להתחבא מהתקוות.
הלילה, שאחרי שקול התקווה נמאס. נמאס לקול. הוא נצרד מרוב דיבורי תקווה.
דיבורי תקווה שלא הניבו שום דבר.
מכאן בא היאוש, התקווה לא הוכיחה את עצמה. לכן מתחבא ממנה.
..........
יצירה נפלאה.
[ליצירה]
רעיה, ירח מלא?
ב3 ורבע בערך, זה יהיה.
ירח שחור.
וצורת הכוכבים תהיה מגן דוד, וזה אומר דברים טובים באסטרולוגיה.
ואומרים שזה טוב לבקש משאלות. אז כל מי שרוצה הערה- רק לבקש.