אז היום רציתי לכתוב קצת על מוסר של אנשים. אני חושבת שמוסר נמצא אצל כל אדם כמו כל כוח נסתר בתוכנו, בני האדם עלינו לגלות לגלות אותו בדרך מסוימת ולגרום להם לקרות. תפקידו של המוסר הוא להשכיח את התאוות לחומר ולקרב אותנו למשהו יותר עליון. הרי כולנו חונכנו כשהיינו ילדים להיות גיבורי -על שמצילים את העולם על-ידי כוחות על-טבעיים שהוענקו לנו. כולנו יוצאים גיבורים במובן מסויים אם זה שתרמנו 20 אגורות מהעודף או אם שהרמנו כיסא אחרי השיעור. אני מאמינה שהמוסר זו אחת המידות שאפשר להצדיע לאלוהים עליה, היא מוסיפה המון משמעות לשיגרה של החיים והמון סיפוק. הרי בסך הכול בנאדם חיי את החיים שלו בלי להסתכל לפרטים הקטנים האלה רק בזמנים האלה של ההתלבטות האדם מרגיש את עצמו כבנאדם חופשי, עצמאי, חי. אם נסתכל על המוסר מזוית שונה קצת נוכל לראות שהוא מוביל להמון כיונים חשובים בחיים: כנות אהבה בחירה. אם אתה מוסרי אתה לא מסוגל לשקר. שקר הוא הרמה הכי שפלה שבנאדם מסוגל להגיע אליה זה מנוגד לכל החוקים, אם אתה נותן, אתה מקבל ומעניק המון אהבה ומכאן זה מוביל לבחירה של מה אני רוצה לעשות עם עצמי, מה חשוב לי לממש מה חלומות והציפיות של מעצמי? תראו אנחנו אנושייים בסך הכול כולנו שיקרנו פעם בחיים וגם אנחנו יצאנו ממסעדה בלי להשאיר טיפ, אבל אנחנו צריכים תמיד לשאוף ליותר, להצלחה. לא למושלמות-אין דבר כזה. גם בפגם ישנם דברים יפים צריך להביט ולחקור כדי למצוא ולהשיג אותם. גם אם נראה שאין מצב לחיים תנסו להשפיע על אחרים בטוח גם תשפיעו גם על עצמכם.
אוהבת ומעריכה, שרי.
תגובות